ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΧΡΑΠΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ

 




 ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΧΡΑΠΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ

Οι Έλληνες είναι οι αρχαιότεροι κάτοικοι της Μεσογείου και οι πρώτοι που διέσχισαν τα πέρατα των θαλασσών φτάνοντας μέχρι την Θούλη και την Σκωτία. Ο Μέγας Αλέξανδρος είναι ο πρώτος ηγέτης που εφήρμοσε το Ελληνικό οικουμενικό σχέδιο που βασιζόταν στην κατανόηση του ανθρωπίνου όντος και των προβλημάτων του. Τα σπέρματα ενός παγκόσμιου Ελληνικού πολιτισμού ετέθησαν χιλιάδες χρόνια πριν, όταν η Μεσόγειος ήταν μια Ελληνική λίμνη και το Μαντείο των Δελφών σχεδίασε τον πρώτο αποικισμό, με τους Έλληνες Ετρούσκους από τη Λήμνο. Οι διάδοχοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου, όπως οι Πτολεμαίοι και οι Σελευκίδες εξελλήνισαν την Ανατολή και την πολιτική τους κληρονόμησαν και μιμήθηκαν οι Ρωμαίοι.
Η Ελληνική διασπορά δημιούργησε την "Οικουμένη" ένα είδος πνευματικής αυτοκρατορίας με Ελληνικά χαρακτηριστικά. Η Οικουμένη ήταν ένα δίκτυο πόλεων από την Ισπανία έως την Ινδία με πολιτισμό αδιαμφισβήτητα Ελληνικό. Οι πρώτοι που δέχτηκαν την επίδραση των Ελλήνων ήταν οι Ρωμαίοι, αφού πριν ακόμη δημιουργηθεί η Ρώμη, η Νότιος Ιταλία ήταν Ελληνική και είχε αποικηθεί από τους μυθικούς χρόνους. Οι Έλληνες επέδρασαν στον πολιτισμό των Ρωμαίων στην θρησκεία, στις απεικονιστικές τέχνες στην κοινωνική ζωή, στο αλφάβητο και την γλώσσα, στην πολιτική και την διοικητική οργάνωση.
Οι Ρωμαίοι παίρνουν την σκυτάλη και διαδίδουν με τον τρόπο τους τον Ελληνικό πολιτισμό στην Ευρώπη και από εκεί σ' ολόκληρο τον Δυτικό κόσμο.  

Comments

Popular posts from this blog

Επτά ψέματα σε μία σελίδα.

Θεοδοσιανός Κώδικας: Χριστιανικά Δημιουργημένοι Νόμοι της Ρώμης.

ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥΝ οι φιλόσοφοι.