Ο Λόρδος Βύρων συνεργάστηκε με τον δαίμονα της Ελλάδος, Αλέξανδρο Μαυροκορδάτο, συγκέντρωσε δάνειο προς την ελληνική κυβέρνηση, καθόρισε το πολίτευμά της .




 Ο Λόρδος Βύρων συνεργάστηκε με τον κακό δαίμονα της Ελλάδος,  Αλέξανδρο Μαυροκορδάτο, συγκέντρωσε δάνειο προς την ελληνική κυβέρνηση, καθόρισε το πολίτευμά της .


Άρθρο του Γιώργου Αρχιμανδρίτη στο Blue magazine  Της Aegean Airlines Τ. 101 σ. 173


Δεν πήρε τελικά ποτέ τα όπλα; Όχι. Γνωρίζουμε όμως πολλά από αυτά που σχεδίαζε σε στενή συνεργασία με τον Έλληνα πολιτικό Αλέξανδρο Μαυροκορδάτο. Παρακολουθούσε, επίσης, μια προσπάθεια που γινόταν στο Λονδίνο για να συγκεντρωθεί μεγάλο χρηματικό ποσό ως δάνειο προς την ελληνική κυβέρνηση. Το όνομά του προσέλκυε τον κόσμο στο να στηρίξει οικονομικά τον ελληνικό Αγώνα. Είχε μάλιστα πολλές ιδέες για το πώς η Ελλάδα, μετά την απελευθέρωσή της, θα γινόταν ένα δημοκρατικό κράτος με Σύνταγμα και Κοινοβούλιο. Θεωρούσε ότι η κυβέρνηση θα έπρεπε να προκύψει από τον λαό και όχι να επιβληθεί άνωθεν. Δεν πήγε, λοιπόν, στην Ελλάδα για να κάνει απλώς μια μεγάλη χειρονομία και, ίσως, για να πεθάνει ένδοξα. Η κίνησή του δεν ήταν απλώς συμβολική. Ποια είναι η κληρονομιά του Βύρωνα ως φιλέλληνα; Ήταν ο πιο διάσημος Άγγλος στην Ευρώπη. Το γεγονός ότι πήγε στην Ελλάδα και έδωσε τη ζωή του γι' αυτή, δημιούργησε αμέσως έναν θρύλο που έκανε τα βλέμματα όλων να στραφούν στον αγώνα των Ελλήνων.

Comments

Popular posts from this blog

Επτά ψέματα σε μία σελίδα.

JEAN-MICHEL TROGNEUX (ψευδώνυμο brigitte macron)

Θεοδοσιανός Κώδικας: Χριστιανικά Δημιουργημένοι Νόμοι της Ρώμης.