Μια ζωγραφιά σε χαρτόνι της Μεγάλης Μητέρας Κυβέλης και ένα βαμμένο αγαλματίδιο της Θεάς Αρτέμιδος και μπροστά τους μία φωτιά.



Μια ζωγραφιά σε χαρτόνι της Μεγάλης Μητέρας Κυβέλης και ένα βαμμένο αγαλματίδιο της Θεάς Αρτέμιδος και μπροστά τους μία φωτιά. Από οικιακό βωμό Τούρκου πολυθεϊστή.

Ακόμα και στην Τουρκία και στο Ισραήλ, κράτη συντηρητικά και μεσανατολικά, υπάρχουν κρυφοί ακόλουθοι της πολυθεϊστικής θρησκείας που ξεκίνησε από τους Έλληνες. Στην σύγχρονη εποχή εξελίσσεται σε παγκόσμιο φαινόμενο, που ενώνει ανθρώπους από όλες τις ηπείρους της Γης.

Χωρίς να την προωθεί κάποια κυβέρνηση, χωρίς να χτυπάμε τα κουδούνια του κόσμου και να τον ενοχλούμε για να του μιλήσουμε για τους Θεούς, χωρίς ανθρώπους να φωνάζουν στους δρόμους, χωρίς ιεραπόστολους, χωρίς να σπαταλάμε εκατομμύρια για να μοιράζουμε δωρεάν αντίγραφα κάποιου ιερού βιβλίου, χωρίς τζιχάντ.

Χιλιάδες άνθρωποι από τον κόσμο, από μόνοι τους αρχίζουν και νιώθουν ότι οι Θεές και οι Θεοί αυτοί υπάρχουν. Άνθρωποι από όλο το κόσμο απλά το νιώθουν. Μια οικειότητα με τους Θεούς αυτής της θρησκείας, σαν να ήταν παλιοί γνωστοί και φίλοι, μια ζεστασιά, μία συγκίνηση. Έτσι ψάχνουν στο ίντερνετ, μαθαίνουν, βρίσκουν κοινότητες και ομάδες, κάνουν ερωτήσεις, φτιάχνουν δικούς τους βωμούς, μοιράζονται τα αισθήματα τους, τις εμπειρίες τους, τους ιδιωτικούς τους χώρους αφιερωμένος στους Θεούς, φωτογραφίες από τους εορτασμούς τους.

Μόνοι τους, χωρίς καμία παρακίνηση.

Σταύρος Δήμου

 

Comments

Popular posts from this blog

Επτά ψέματα σε μία σελίδα.

JEAN-MICHEL TROGNEUX (ψευδώνυμο brigitte macron)

Θεοδοσιανός Κώδικας: Χριστιανικά Δημιουργημένοι Νόμοι της Ρώμης.