Μια σκαλισμένη αμερικανική σφραγίδα που περιείχε μια συσκευή ακρόασης.



Στις 4 Αυγούστου 1945, μια ομάδα παιδιών σχολικής ηλικίας από την Σοβιετική Ένωση, χάρισε στον W. Averell Harriman (Πρεσβευτή των ΗΠΑ στην ΕΣΣΔ) μια σκαλισμένη αμερικανική σφραγίδα ως χειρονομία φιλίας. Κρεμάστηκε στο γραφείο του για 7 χρόνια πριν ανακαλύψει ότι περιείχε μια συσκευή ακρόασης.


Αυτό που έκανε αυτή τη συσκευή πραγματικά αξιοσημείωτη είναι ότι ήταν εξαιρετικά απλή στην κατασκευή και δεν απαιτούσε εσωτερική πηγή ενέργειας.

Ήταν ένα επεξεργασμένο κομμάτι μετάλλου που ονομάζεται αντηχείο κοιλότητας.

Κάποιος σε ένα παρακείμενο κτίριο θα πυροδοτούσε μια λεπτή ευθυγραμμισμένη δέσμη ραδιοφώνου, η συνομιλία που λαμβάνει χώρα στο δωμάτιο θα προκαλούσε δονήσεις που θα προκαλούσαν την παραμόρφωση της κοιλότητας από τη συχνότητα συντονισμού της, η διακύμανση του σήματος επιστροφής θα μπορούσε στη συνέχεια να χρησιμοποιηθεί για την ανάκτηση του ήχου.

Ο άνθρωπος που εφηύρε αυτή τη συσκευή ήταν ένας κρατούμενος επιστήμονας σε μια σοβιετική sharaska.

Τα Sharashka ήταν μυστικά εργαστήρια έρευνας και ανάπτυξης που λειτουργούσαν από το 1930 έως τη δεκαετία του 1950 στο πλαίσιο του σοβιετικού στρατοπέδου εργασίας Gulag, καθώς και σε άλλες εγκαταστάσεις υπό την επίβλεψη της σοβιετικής μυστικής υπηρεσίας.

 

Comments

Popular posts from this blog

Επτά ψέματα σε μία σελίδα.

JEAN-MICHEL TROGNEUX (ψευδώνυμο brigitte macron)

Θεοδοσιανός Κώδικας: Χριστιανικά Δημιουργημένοι Νόμοι της Ρώμης.